Domaine Dujardin Meursault Blanc 2020

kr.445,00

På næsen er der noter af ristede nødder og brunet smør og en behagelig frugtaroma. Vinen lander meget fløjsblødt i munden og har en imponerende balance med en god cremethed samt syre. Den er ikke ligeså tung som en traditionel Meursault og efterlader en behagelig friskhedsfornemmelse.

Perfekt ledsager til krebs og skaldyr samt foie gras og gode oste. Også oplagt til gode fiskeretter eller blot som aperitif.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 33-02-08-2020 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Meursault Blanc 2020 er en dejlig hvidvin fra Domaine Dujardin. Vinhøsten foregår manuelt og i små kurve (50 kg), for at være i stand til at foretage en streng sortering og dermed kun anvende de bedste druer. Vinhøsten påbegyndes først når den perfekte modning af druerne er opnået. Der opnåes ca. 50 hektoliter pr. hektar. Denne Meursault fremstilles af en blanding af Chardonnay druer fra tre forskellige plot, der hvert har sit eget unikke udtryk: Le Meix Chavaux, Crotots og Le Pré de Manche.

Druerne bringes til vineriet og presses med det samme.  Gæringen og den malolaktiske gæring foregår i 228 litre franske egetræsfade, hvor efter der udføres bâtonnage (omrøring) af gærresterne .  Efterfølgende lagres vinen i 11 måneder på franske barrique, hvoraf 15% af fadene er nye. Efterfølgende er vinen klar til at blive flasket.

.

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Dujardin er et familiejet Domaine beliggende i Bourgogne i Monthélie, der er en lille vinby  med blot 200 indbygger beliggende på skråningerne af Côte d’Or. Monthélie ligger mellem Volnay og Meursault i Côte de Beaune. Domainet er et småt familiedrevet vinhus, hvor dele af vinhuset kan dateres helt tilbage til 1800-tallet. Domaine Dujardin råder over 8 hektar fordelt på to 1er Cru marker: Les Champs Fulliot og Les Vignes Rondes. Derudover har man appellationer i Beaune, Monthélie, Meursault samt Auxey-Duresses. Markarbejdet er præget af en naturlig omtanke, med et begrænset brug af gødning, man er dog ikke certificeret, da man ønsker at kunne håndtere druerne selv i dårlige årgange og beskytte sig selv mod utilregnelig og dårlige vejrforhold. Domainet er under et generationsskifte, hvorfor sønnen Paul Dujardin så småt er begyndt at være den nye vinmager. Der er ingen stridigheder mellem far og søn, men vinmæssigt har de to meget forskellige stile. Paul er mere tilhænger af en lidt mere elegant og floral stil, hvilket afspejler sig i mindre brug af nye fade og en vinificering, der under går for meget ekstraktion. Paul får stadigvæk gode råd fra sin far, men fra årgang 2019 er det alene Paul der bestemmer vinificeringen.

Domaine Dujardin
1 Grand Rue
21190 Monthélie, Frankrig
http://www.domaine-dujardin.com

SE & HØR BLINDSMAGERNE BESØGE VINGÅRDEN HER

Du kan høre Podcast afsnittet hvor Blindsmagerne besøger Domaine Dujardin ved at klikke her. 

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Bourgogne

Underområde

Mersault

Drue(r)

Chardonnay

Producent

Domaine Dujardin

Vintype

Hvidvin

Årgang

2020

Landbrug

Konventionel

Alkohol

13%