Domaine Dujardin Beaune Rouge Les Beaux Fougets 2019

kr.275,00

På næsen er denne vin fyldt med dejlige friske røde bær, især let umoden jordbær og sure kirsebær. Det er en lækker blanding af det virkelig friske og syrlige, uden at blive for surt – det hele er flot pakket ind i en skøn floralitet. Vinen er dejlig saftig og med en snert af en krydret tone samt en let røgtone. Strukturen er meget behagelig og med en vedhængende og udsøgt eftersmag.

Den perfekte vin til godt charcuteri og saltet kød samt gode oste. Også en oplagt vin gode simreretter.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 33-02-03-2019 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Beaune Rouge Les Beaux Fougets 2019 er en dejlig saftig rødvin fra Domaine Dujardin. Vinhøsten foregår manuelt og i små kurve (50 kg), for at være i stand til at foretage en streng sortering og dermed kun anvende de bedste druer. Vinhøsten påbegyndes først når den perfekte modning af druerne er opnået. Der opnåes ca. 35 hektoliter pr. hektar.

Vinen er vinificeret med afstilket druer. Macerationen varer ved i 15 dage. Vinen er lagret 12 måneder på gamle franske fade, kaldet tonneau, der er større fade end de traditionelle barriques. Efterfølgende er vinen lagret 6 måneder på tank, inden den blev flasket. Vinen er ikke filtreret.

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Dujardin er et familiejet Domaine beliggende i Bourgogne i Monthélie, der er en lille vinby  med blot 200 indbygger beliggende på skråningerne af Côte d’Or. Monthélie ligger mellem Volnay og Meursault i Côte de Beaune. Domainet er et småt familiedrevet vinhus, hvor dele af vinhuset kan dateres helt tilbage til 1800-tallet. Domaine Dujardin råder over 8 hektar fordelt på to 1er Cru marker: Les Champs Fulliot og Les Vignes Rondes. Derudover har man appellationer i Beaune, Monthélie, Meursault samt Auxey-Duresses. Markarbejdet er præget af en naturlig omtanke, med et begrænset brug af gødning, man er dog ikke certificeret, da man ønsker at kunne håndtere druerne selv i dårlige årgange og beskytte sig selv mod utilregnelig og dårlige vejrforhold. Domainet er under et generationsskifte, hvorfor sønnen Paul Dujardin så småt er begyndt at være den nye vinmager. Der er ingen stridigheder mellem far og søn, men vinmæssigt har de to meget forskellige stile. Paul er mere tilhænger af en lidt mere elegant og floral stil, hvilket afspejler sig i mindre brug af nye fade og en vinificering, der under går for meget ekstraktion. Paul får stadigvæk gode råd fra sin far, men fra årgang 2019 er det alene Paul der bestemmer vinificeringen.

Domaine Dujardin
1 Grand Rue
21190 Monthélie, Frankrig
http://www.domaine-dujardin.com

SE & HØR BLINDSMAGERNE BESØGE VINGÅRDEN HER

Du kan høre Podcast afsnittet hvor Blindsmagerne besøger Domaine Dujardin ved at klikke her. 

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Bourgogne

Underområde

Beaune

Drue(r)

Pinot noir

Producent

Domaine Dujardin

Vintype

Rødvin

Årgang

2019

Landbrug

Konventionel

Alkohol

13%