Beskrivelse
LIDT OM VINENE
Quincié Blanc 2020
Domaine Joncy Quincié Blanc 2020 er en lækker hvidvin lavet på Chardonnay. Druerne vokser i byen Quincié på et terroir bestående af granit og skifer. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Vinen undergår maceration i en dag, hvorefter den alkoholiske gæring påbegyndes ved en lav temperatur. Vinen lageres i 4 måneder på cementtanke, før den hældes på flasker.
Frisk og læskende vin med subtile citrusaromaer og noter af hvide blomster og hasselnødder. Vinen har en smuk mat guldfarve og en delikat mineralsk finesse på ganen. Perfekt til lette forretter, hvidt kød og fisk.
Terreno Bianco di Stella 2018
Terreno Bianco di Stella 2018 er en lækker, økologisk, toscanske hvidvin, lavet på Malvasia og Trebbiano . Vinen er opkaldt efter en af de fire hunde som familien Ruhne har på Terreno. Grunden til netop denne navngivning, er at familien Ruhne ønsker at give deres vine ligeså meget kærlighed som de gør til menneskets bedste ven. Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne. Vinen lagres i 6 måneder på cementtank. Dernæst hældes den på flasker.
Ung frisk duft med antydninger af grapefrugt og æble. Smagen er tør med klar frugtighed og elegant syre. En fremragende vin både som aperitif og med mad. Især fordelagtig til italiensk fingremad og fortræffelig til friske grøntsager, eksempelvis en gang risotto med friske asparges og Pecorino ost eller nye kartofler og ærter.
Régnié La Pierre 2018
Domaine Joncy Régnié La Pierre er en yderst delikat rød Beaujolais vin fra Régnié, et af de 10 cru’er i Beaujolais appellationen. Vinen er lavet på gamay druen og kommer fra 40 år gammel vinstokke i et terroir bestående af mudret granit. Marken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Druerne høstes manuelt med en streng sortering, således kun det bedste drue materiale medtages til vineriet. Macerationen forgår semi carbonique i 20 dage, hvorefter vinen lagres i 11 måneder i betontanke. Vinen har fået 5 stjerner i Ekstra Bladet.
Smidig gourmetvin som en kurv fyldt med rød frugt ledsaget af en krydret og mineralsk note. Vinen fremstår med en meget smuk rubinfarve. Subtil balance på ganen. Perfekte til varme forretter, hvidt kød og fisk – ja du læste rigtig. Rød Beaujolais er et fantastisk match til fisk.
Domaine la Péquélette Carton Rouge
Carton Rouge er en skøn rødvin fra den lille producent Domaine la Péquélette. Vinen er klassificeret Côtes du Rhône. Vinen er hovedsageligt lavet på Grenache druen (95%) tilsat lidt Syrah (5%). Druerne er fra 10-45 år gamle vinstokke, der vokser på nordøst, øst vendte parceller i en højde på 250-350 meter over havet. Jorden er stenet og består af ler og kalksten. Cédric er meget biodynamisk orienteret, hvorfor der vokser godt med naturgræs mellem vinrækkerne, ligesom de biodynamisk præparater (kohorn og gødekompost), anvendes efter månekalenderen. Vinhøsten foregår manuelt i små kurve, med en streng sortering. Maceration og gæring i 14 dage i betontanke, kun med den naturliggær. Grundet dårlig vejrforhold i 2018, blev høsten ganske lille. Derfor valgte Cédric at lave en blend af den lille høst fra 2018 samt cuveer fra 2017 og 2015 for at opnå et tilfredsstillende resultat.
Flot biodynamisk Côtes du Rhônes vine fra den lille producent Domaine la Péquélette. Lavet på primært Grenache samt lidt Syrah. Aroma af røde frugter, hindbær jordbær samt en snert af solbær. En smule sød pibetobak og lakrids, en lille røget fornemmelse. Solid krop med en god struktur og en god prikkende syre, der dog er godt integreret. En vin med en delikat balance.
Terreno Il Momento Rosso di Toscana IGT 2017
Terreno Il Momento Rosso di Toscana IGT 2017 er en lækker, økologisk, toscanske vin, lavet på Sangiovese og Merlot . Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne. Vinen lagres i 6 måneder på cementtank. Dernæst hældes den på flasker.
En rubinrød, saftig og medium fyldig vin med forfriskende bær. Frugtagtig og blomsteragtig duft med antydninger af toscanske urter og tomatkviste. Smag af solmodne kirsebær og violer overgår til en udtryksfuld krydderi i eftersmagen. De druetypiske tanniner er behagelige og mødes med god syreindhold. Ærlig og velafbalanceret vin.
Terreno Chianti Classico DOCG 2017
Terreno Chianti Classico DOCG 2017 er en flot rødvin lavet på den toscanske nationale drue Sangiovese samt toppet med 5% af Merlot druen. Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne. Hele vinificeringen foregår enkeltvis for de to druer. Den pressede druemost fra Sangiovese druerne lagres i 14 måneder på italienske botti (2.400 liter). Efter lagringen færdigblandes vinen, med en hovedvægt af Sangiovese druemosten. Dernæst hældes den på flasker, der opbevares indtil den vurderes at være drikkemoden, dog mindst 12 måneder. Der produceres årligt 40.000 flasker af denne vin.
Frugtig vin, hvor især solmoden kirsebær er fremtræden samt toscanske urter. Vinen har en god balance af syre og tanniner. Kan fordelagtig gemmes i adskillige år. En vin der især gør sig godt med mad.
Denne Chianti Classico vin passer meget godt til det toscanske køkken, hvor charcuterier, olivenolie, salt og ost spiller en stor rolle. For at forbedre din kulinariske oplevelse kan du med fordel bruge salvie, rosmarin, timian og laurbærblad som krydderier, da disse urter vokser blandt vinstokkene, og løfter mad og vin oplevelsen gevaldigt. Typisk for området er for eksempel Bistecca alla Fiorentina, crostini med kyllingeleverpaté, bruschetta med tomat, hvidløg og basilikum eller pasta med en velsmagende kødsauce.