Champagne Etienne Sandrin Val Champignat 2019

kr.700,00

På lager

Beskrivelse

Val Champignat Champagne: Terroir, Excellence og Renhed

Val Champignat, skabt udelukkende med Pinot Noir-druer, byder altid på den samme ekstraordinære profil, uanset årgangen. Denne champagne udstråler intensitet og en forfriskende saltholdighed, hvilket gør den til den perfekte ledsager til skaldyr og krebsdyr. Val Champignat er en vin af enestående renhed og raffinement, og den er reserveret til de sande elskere og kendere af elegante vine.

I hvert glas Val Champignat finder du et udtryk for det unikke terroir, hvor druerne trives. Jordbunden består af mineralholdige kalksten og lerjord, hvilket giver denne champagne sin karakteristiske karakter. Hvert trin i vinificeringsprocessen er omhyggeligt overvåget, hvilket sikrer, at hver flaske opfylder de høje standarder, der er forbundet med navnet Etienne Sandrin.

Val Champignat champagne imponerer med sin komplekse struktur og dybde. Den byder på friske frugtagtige nuancer, subtil mineralskhed og en enestående balance mellem syre og sødme. Denne kombination gør Val Champignat til den perfekte ledsager til en række kulinariske oplevelser og gør den til et ideelt valg som en forførende aperitif.

Uanset om du er en dedikeret champagneentusiast eller blot ønsker at forkæle dine smagsløg med det bedste, er Val Champignat et mesterværk fra Champagne-regionen, der er skabt til at blive værdsat af dem, der søger enestående elegance i et glas.

ETIENNE SANDRIN ER ET GANSKE LILLE OG BESKEDEN CHAMPAGNE DOMAINE BELIGGENDE I CELLES-SUR-OURCE I HJERTET AF AUBE (DEN SYDLIGSTE DEL AF CHAMPAGNE, CÔTES DES BAR).

Huset er drevet af ægteparret Etienne og Anne. Etienne overtog domainet i 2006 efter sine forældre og bedsteforældre, der ligesom de tidligere generationer solgte druerne til det lokale champagne kooperativ. Da Etienne overtog huset og de tilhørende parceller var der med det samme et klart ønske om at omlægge det hele til økologisk ligesom arbejdet foregår ud fra biodynamiske principper De blev DEMTER certificeret i 2018.

Celles-Sur-Ource er et magisk sted for dyrkning af Pinot Noir samt et mindre antal af Pinot Blanc vinstokke. De fleste af os er nok bekendt med Champange lavet på Pinot Noir, Pinot Meunier eller Chardonnay, men faktisk er der en række af andre druer der både lovligt og traditionelt anvendes i Champagne. Etienne Sandrin har størstedelen af deres parceller beplantet med Pinot Noir, men har også lidt Pinot Blanc, hvilket netop udgøre blended i deres Champagne ‘A Travers Celles’.

Etienne besluttede sig for at stoppe med at sælge druerne til det lokale kooperativ og i stedet begynde at lave og flaske sin helt egen domaine champagne, under navnet Etienne Sandrin. Produktionen er ganske beskeden, hvorfor volumen er begrænset. Der er tale om et helt igennem familieejet domaine, med det eneste formål at gøre det de elsker, nemlig at dyrke og lave Champagne. Både markarbejdet og arbejdet i kælderen foregår ud fra en naturligtankegang. Ønsket er at lade det gode økologiske druemateriale og terroiret, hvorpå druestokkene vokser, skinne igennem når Champagnen duftes og smages. De ønsker at skabe en vin uden “makeup”. For Etienne og Anne betyder biodynamik at have et bondesyn der er fyldt med  tålmodighed, kærlighed og  respekt for mennesker og naturen.

Champagne Etienne SANDRIN
48 Gr Grande Rue
0110 Celles-sur-Ource, Frankrig
https://www.instagram.com/champagneetiennesandrin

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Champagne

Underområde

Côtes des bar

Producent

Etienne Sandrin

Vintype

Mousserende vin

Årgang

2019

Landbrug

Biodynamisk, Økologisk

Drue(r)

Pinot noir

Alkohol

12%