Champagne Etienne Sandrin Mouille-Brant 2019

kr.700,00

På lager

Beskrivelse

Mouille-Brant 2019: En Delikat Champagneoplevelse

Mouille-Brant er en champagne, der udgør sin egen terroir-identitet. Med årgang 2019 præsenterer denne enkeltmarks champagne sig som et sandt mesterværk. Den er fremstillet udelukkende af Pinot Noir-druer, der trives på sydligt eksponerede jord  bestående af terroir med hvid ler. Dette terroir giver vinen en bredde og en generøs frugtagtig karakter, der gør den til en bemærkelsesværdig oplevelse.

Mouille-Brant 2019 blev degorgeret juni 2023 og der er ikke fortaget nogle doserering (tilsætning af sukker),  hvilket klassificerer den som “Nature Brut.” Denne champagne er kendt for sin blide natur. Den er behagelig, blid og let at komme overens med, hvilket gør den til det ideelle valg til at starte et måltid. Den ledsager toast og appetizers fortrinligt og komplementerer også ostebordet med sin bløde karakter. Mouille-Brant er en vin, der kan nydes alene, uden behov for ekstra ledsagelse. Den indbyder til deling og skaber harmoni, hvilket gør den perfekt til at afslutte en travl dag med venner og et glas champagne.

Mouille-Brant 2019 er mere end blot en vin; den er en invitation til at opleve øjeblikke af ægte fornøjelse og harmoni i selskab med gode venner.

ETIENNE SANDRIN ER ET GANSKE LILLE OG BESKEDEN CHAMPAGNE DOMAINE BELIGGENDE I CELLES-SUR-OURCE I HJERTET AF AUBE (DEN SYDLIGSTE DEL AF CHAMPAGNE, CÔTES DES BAR).

Huset er drevet af ægteparret Etienne og Anne. Etienne overtog domainet i 2006 efter sine forældre og bedsteforældre, der ligesom de tidligere generationer solgte druerne til det lokale champagne kooperativ. Da Etienne overtog huset og de tilhørende parceller var der med det samme et klart ønske om at omlægge det hele til økologisk ligesom arbejdet foregår ud fra biodynamiske principper De blev DEMTER certificeret i 2018.

Celles-Sur-Ource er et magisk sted for dyrkning af Pinot Noir samt et mindre antal af Pinot Blanc vinstokke. De fleste af os er nok bekendt med Champange lavet på Pinot Noir, Pinot Meunier eller Chardonnay, men faktisk er der en række af andre druer der både lovligt og traditionelt anvendes i Champagne. Etienne Sandrin har størstedelen af deres parceller beplantet med Pinot Noir, men har også lidt Pinot Blanc, hvilket netop udgøre blended i deres Champagne ‘A Travers Celles’.

Etienne besluttede sig for at stoppe med at sælge druerne til det lokale kooperativ og i stedet begynde at lave og flaske sin helt egen domaine champagne, under navnet Etienne Sandrin. Produktionen er ganske beskeden, hvorfor volumen er begrænset. Der er tale om et helt igennem familieejet domaine, med det eneste formål at gøre det de elsker, nemlig at dyrke og lave Champagne. Både markarbejdet og arbejdet i kælderen foregår ud fra en naturligtankegang. Ønsket er at lade det gode økologiske druemateriale og terroiret, hvorpå druestokkene vokser, skinne igennem når Champagnen duftes og smages. De ønsker at skabe en vin uden “makeup”. For Etienne og Anne betyder biodynamik at have et bondesyn der er fyldt med  tålmodighed, kærlighed og  respekt for mennesker og naturen.

Champagne Etienne SANDRIN
48 Gr Grande Rue
0110 Celles-sur-Ource, Frankrig
https://www.instagram.com/champagneetiennesandrin

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Champagne

Underområde

Côtes des bar

Producent

Etienne Sandrin

Vintype

Mousserende vin

Årgang

2019

Landbrug

Biodynamisk, Økologisk

Drue(r)

Pinot noir

Alkohol

12%