Champagne Etienne Sandrin “Mouille-Brant” 2017

kr.595,00

På lager

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Champagne Etienne Sandrin “Mouille-Brant” 2017 er en særlig champagne, enkeltmarksvin fra 2017. Den er lavet udelukkende af Pinot Noir-druer fra hvide lerjorde, der vender mod syd. Vinen er fyldig med generøse frugtnoter. Den blev degorgeret den 26. marts 2021. Vinen er doseret med kun 1,5 g/l sukker, hvilket gør den ekstra tør. Et feminint præg kendetegner denne champagne. Den er blød, behagelig og enigende. Den er perfekt til starten af et måltid med toast eller appetitvækkere. Den passer også godt til osteforretter. Den kan også nydes alene, som en hyggelig afslutning på dagen i godt selskab med venner. En vin, der skaber harmoni og gode stunder.

Druerne er presset nænsomt og derefter førstegæret på ståltank, hvor mosten har været sur lie. Herefter er mosten hældet på flasker og anden gæringen er påbegyndt.

LIDT OM VINGÅRDEN

Etienne Sandrin er et ganske lille og beskeden Champagne domaine beliggende i Celles-Sur-Ource i hjertet af Aube (den sydligste del af Champagne, Côtes des bar). Huset er drevet af ægteparret Etienne og Anne. Etienne overtog domainet i 2006 efter sine forældre og bedsteforældre, der ligesom de tidligere generationer solgte druerne til det lokale champagne kooperativ. Da Etienne overtog huset og de tilhørende parceller var der med det samme et klart ønske om at omlægge det hele til økologisk ligesom arbejdet foregår ud fra biodynamiske principper De blev DEMTER certificeret i 2018.

Celles-Sur-Ource er et magisk sted for dyrkning af Pinot Noir samt et mindre antal af Pinot Blanc vinstokke. De fleste af os er nok bekendt med Champange lavet på Pinot Noir, Pinot Meunier eller Chardonnay, men faktisk er der en række af andre druer der både lovligt og traditionelt anvendes i Champagne. Etienne Sandrin har størstedelen af deres parceller beplantet med Pinot Noir, men har også lidt Pinot Blanc, hvilket netop udgøre blended i deres Champagne ‘A Travers Celles’.

Etienne besluttede sig for at stoppe med at sælge druerne til det lokale kooperativ og i stedet begynde at lave og flaske sin helt egen domaine champagne, under navnet Etienne Sandrin. Produktionen er ganske beskeden, hvorfor volumen er begrænset. Der er tale om et helt igennem familieejet domaine, med det eneste formål at gøre det de elsker, nemlig at dyrke og lave Champagne. Både markarbejdet og arbejdet i kælderen foregår ud fra en naturligtankegang. Ønsket er at lade det gode økologiske druemateriale og terroiret, hvorpå druestokkene vokser, skinne igennem når Champagnen duftes og smages. De ønsker at skabe en vin uden “makeup”. For Etienne og Anne betyder biodynamik at have et bondesyn der er fyldt med  tålmodighed, kærlighed og  respekt for mennesker og naturen.

Champagne Etienne SANDRIN
48 Gr Grande Rue
0110 Celles-sur-Ource, Frankrig
https://www.instagram.com/champagneetiennesandrin

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Champagne

Underområde

Côtes des bar

Producent

Etienne Sandrin

Vintype

Mousserende vin

Årgang

2017

Landbrug

Biodynamisk, Økologisk

Drue(r)

Pinot noir

Alkohol

12%