Champagne Etienne Sandrin Le Bruyant 2019

kr.700,00

Ikke på lager

Beskrivelse

Le Bruyant er en velkendt perle fra Champagnehuset Etienne Sandrin, og det er nu blevet præsenteret i en fortryllende version som Champagne.

Dette er en speciel frigivelse, som blev født af kærligheden til terroir og ønsket om at udforske de unikke egenskaber ved denne bemærkelsesværdige vinmark.

Le Bruyant har allerede imponeret som en Coteaux Champenois Blanc, men siden 2019 har vinmagerne hos Etienne Sandrin arbejdet på at bringe denne bemærkelsesværdige vinmark til live på to forskellige måder – en som en stille vin og den anden som Champagne. I år præsenteres med stolthed Champagne-versionen af årgang 2019.

For dem af jer, der tidligere har haft fornøjelsen af at smage Le Bruyant 2019 som Coteaux Champenois (Le Bruyant Calme et Tranquille 2019), er dette en unik lejlighed til at udforske begge versioner og nyde en sammenlignende smagstest. Dette er ikke blot en øvelse i smag, men en læreoplevelse, der bekræfter, at ud over selve vinificeringen er det terroir, der virkelig taler i vinen.

Le Bruyants terroir består af dybe brune lerjorde, der tilfører vinen sin karakteristiske rigdom og gavmildhed. Dette terroir giver både den stille og mousserende version af vinen en smagsprofil, der er præget af de lækre Pinot Noir- og Blanc-druer, der trives her.

Le Bruyant Champagne 2019 er en skat fra Champagne-regionen, en vin, der udstråler terroir og elegance. Den er et vidnesbyrd om, hvordan det rigtige terroir kan løfte en vin til nye højder og give den en dybde og kompleksitet, der er uvurderlig. Dette er en unik mulighed for at opleve terroiret i glasset og fejre dets gavmildhed.

Etienne Sandrin er et ganske lille og beskeden Champagne domaine beliggende i Celles-Sur-Ource i hjertet af Aube (den sydligste del af Champagne, Côtes des bar).

Huset er drevet af ægteparret Etienne og Anne. Etienne overtog domainet i 2006 efter sine forældre og bedsteforældre, der ligesom de tidligere generationer solgte druerne til det lokale champagne kooperativ. Da Etienne overtog huset og de tilhørende parceller var der med det samme et klart ønske om at omlægge det hele til økologisk ligesom arbejdet foregår ud fra biodynamiske principper De blev DEMTER certificeret i 2018.

Celles-Sur-Ource er et magisk sted for dyrkning af Pinot Noir samt et mindre antal af Pinot Blanc vinstokke. De fleste af os er nok bekendt med Champange lavet på Pinot Noir, Pinot Meunier eller Chardonnay, men faktisk er der en række af andre druer der både lovligt og traditionelt anvendes i Champagne. Etienne Sandrin har størstedelen af deres parceller beplantet med Pinot Noir, men har også lidt Pinot Blanc, hvilket netop udgøre blended i deres Champagne ‘A Travers Celles’.

Etienne besluttede sig for at stoppe med at sælge druerne til det lokale kooperativ og i stedet begynde at lave og flaske sin helt egen domaine champagne, under navnet Etienne Sandrin. Produktionen er ganske beskeden, hvorfor volumen er begrænset. Der er tale om et helt igennem familieejet domaine, med det eneste formål at gøre det de elsker, nemlig at dyrke og lave Champagne. Både markarbejdet og arbejdet i kælderen foregår ud fra en naturligtankegang. Ønsket er at lade det gode økologiske druemateriale og terroiret, hvorpå druestokkene vokser, skinne igennem når Champagnen duftes og smages. De ønsker at skabe en vin uden “makeup”. For Etienne og Anne betyder biodynamik at have et bondesyn der er fyldt med  tålmodighed, kærlighed og  respekt for mennesker og naturen.

Champagne Etienne SANDRIN
48 Gr Grande Rue
0110 Celles-sur-Ource, Frankrig
https://www.instagram.com/champagneetiennesandrin

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Champagne

Underområde

Côtes des bar

Producent

Etienne Sandrin

Vintype

Mousserende vin

Årgang

2019

Landbrug

Biodynamisk, Økologisk

Drue(r)

Pinot blanc, Pinot noir

Alkohol

12%