Champagne Etienne Sandrin Beauregard 2019

kr.700,00

Smagsoplevelsen er præget af noter af kirsebær, ribs og hindbær, hvilket giver en fornemmelse af delikat frugtighed. Vinen er frisk og sprød, da den er beliggende på nordsiden af dalen, og det tilfører en ekstra dimension af friskhed til smagsprofilen.

På lager

Beskrivelse

Beauregard 2019: En Sublim Ekspression af Elegance fra Champagnehuset Etienne Sandrin

Champagnen Beauregard 2019 er en bemærkelsesværdig vin fra det prestigefyldte Champagnehus Etienne Sandrin. Dette enestående vinhus er kendt for at skabe vine med sublim elegance og renhed, og Beauregard 2019 er ingen undtagelse. Dette mesterværk i en flaske er et ægte udtryk for naturens skønhed og det unikke terroir i Champagne-regionen.

Beliggende på den nordlige skråning af Ource-dalen, lige overfor Val Champignat, strækker Beauregard-parcellen sig ud. Dette område er afgørende for vinens karakter og smag, og navnet “Beauregard” siger alt om vinen. Det er som at se noget smukt uden behov for forfængelighed eller kunstige kosmetiske midler. Vinen er naturligvis smuk og udspringer af det særlige terroir.

Beauregard-parcellen har en jordbund bestående af de første lag af øvre Kimmeridgian og Portlandian klipper, som tilfører vinen sin karakteristiske mineralitet og finesse. Med en overflade af sten og hvide ler og en relativt lav jorddybde, opfordrer dette terroir til en subtil og delikat stil af champagne.

De Pinot Noir-druer, der trives i Beauregard-parcellen, giver en vin med en skøn frugtagtig profil. Smagsoplevelsen er præget af noter af kirsebær, ribs og hindbær, hvilket giver en fornemmelse af delikat frugtighed. Vinen er frisk og sprød, da den er beliggende på nordsiden af dalen, og det tilfører en ekstra dimension af friskhed til smagsprofilen.

Beauregard 2019 er en ny tilføjelse til den imponerende portefølje af vine fra Etienne Sandrin, der alle er kendetegnet ved deres unikke karakter og ægthed. Disse vine fortæller deres historie bedre, når de smages, snarere end beskrives med ord. Derfor opfordres alle til at besøge dette anerkendte vinhus og tage sig tid til at lade vinene tale for sig selv.

For at fuldende billedet skal det også nævnes, at alle vinene fra Etienne Sandrin, der er tilgængelige i 2023-2024, er uden tilsat sukker (ikke doseret). Dette valg er ikke resultatet af en bevidst beslutning om at undlade dosering, men snarere en konsekvens af omhyggelige smagstest før degorgering. Årgangene 2019 og 2020 var ekstremt solrige, og naturen havde allerede leveret en perfekt balance, hvilket gjorde yderligere dosering unødvendig. Således kan du forvente autentiske smagsoplevelser uden sukkerindblanding i disse bemærkelsesværdige årgange. Beauregard 2019 er et perfekt eksempel på denne hengivenhed for autenticitet og naturlig skønhed i vin.

ETIENNE SANDRIN ER ET GANSKE LILLE OG BESKEDEN CHAMPAGNE DOMAINE BELIGGENDE I CELLES-SUR-OURCE I HJERTET AF AUBE (DEN SYDLIGSTE DEL AF CHAMPAGNE, CÔTES DES BAR).

Huset er drevet af ægteparret Etienne og Anne. Etienne overtog domainet i 2006 efter sine forældre og bedsteforældre, der ligesom de tidligere generationer solgte druerne til det lokale champagne kooperativ. Da Etienne overtog huset og de tilhørende parceller var der med det samme et klart ønske om at omlægge det hele til økologisk ligesom arbejdet foregår ud fra biodynamiske principper De blev DEMTER certificeret i 2018.

Celles-Sur-Ource er et magisk sted for dyrkning af Pinot Noir samt et mindre antal af Pinot Blanc vinstokke. De fleste af os er nok bekendt med Champange lavet på Pinot Noir, Pinot Meunier eller Chardonnay, men faktisk er der en række af andre druer der både lovligt og traditionelt anvendes i Champagne. Etienne Sandrin har størstedelen af deres parceller beplantet med Pinot Noir, men har også lidt Pinot Blanc, hvilket netop udgøre blended i deres Champagne ‘A Travers Celles’.

Etienne besluttede sig for at stoppe med at sælge druerne til det lokale kooperativ og i stedet begynde at lave og flaske sin helt egen domaine champagne, under navnet Etienne Sandrin. Produktionen er ganske beskeden, hvorfor volumen er begrænset. Der er tale om et helt igennem familieejet domaine, med det eneste formål at gøre det de elsker, nemlig at dyrke og lave Champagne. Både markarbejdet og arbejdet i kælderen foregår ud fra en naturligtankegang. Ønsket er at lade det gode økologiske druemateriale og terroiret, hvorpå druestokkene vokser, skinne igennem når Champagnen duftes og smages. De ønsker at skabe en vin uden “makeup”. For Etienne og Anne betyder biodynamik at have et bondesyn der er fyldt med  tålmodighed, kærlighed og  respekt for mennesker og naturen.

Champagne Etienne SANDRIN
48 Gr Grande Rue
0110 Celles-sur-Ource, Frankrig
https://www.instagram.com/champagneetiennesandrin

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Champagne

Underområde

Côtes des bar

Producent

Etienne Sandrin

Vintype

Mousserende vin

Årgang

2019

Landbrug

Biodynamisk, Økologisk

Drue(r)

Pinot noir

Alkohol

12%