Beskrivelse
Produktion: Druerne til denne Rosato er håndhøstet fra vinmarken Terrazze i midten af september og omhyggeligt udvalgt. De transporteres derefter til vinkælderen i små perforerede kurve. For at opnå Rosato vinificeres Dolcetto-druerne på en mere skånsom måde, og de gennemgår en kort hvidvinvinifikation, hvilket betyder, at der er begrænset kontakt mellem most og drueskaller. Derefter gennemgår de en kort fermentering på omkring 10 dage uden maceration af drueskallerne. Denne proces foregår i rustfrie ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 18 °C, og vinen forbliver i tankene indtil aftapningen i februar.
Beskrivelse: Denne Rosato har en smuk rosa farve med orange nuancer. Den har en rig duft af frugtnoter og en delikat blomsterduft. Smagen er blød og delikat med en frisk og sødlig eftersmag. Den er en let drikkelig vin, blød og forfriskende, og den er klar til at blive nydt straks og inden for 1-2 år fra høsten.
Serveringsforslag: Denne Rosato er en glimrende aperitif og passer også godt til forretter og fiskeretter.
Vinmark: Terrazze (La Morra)
Størrelse: 1,50 hektar
Beliggenhed: Sydvestvendt
Druetype: Dolcetto
Plantet år: 1975-1990
Udbytte: 9.000 kg/ha i for 1975 vinstokke, og 8.500 kg/ha for1990 vinstokke
Årlig produktion: 1.500 flasker á 750 ml
Alkohol: 12,50% vol.
Total syreindhold: 6,40 g/l
Netto tørstof: 22,22 g/l
Reducerende sukker: 1,50 g/l
Dato for aftapning: 27. april 2022
Serveringstemperatur: Rosato er bedst ved 8-10 °C