Tilbud

Terreno Bianco di Stella IGT 2018

Original price was: kr.110,00.Current price is: kr.50,00.

Ung frisk duft med antydninger af grapefrugt og æble. Smagen er tør med klar frugtighed og elegant syre. En fremragende vin både som aperitif og med mad. Især fordelagtig til italiensk fingremad og  fortræffelig til friske grøntsager, eksempelvis en gang risotto med friske asparges og Pecorino ost eller nye kartofler og ærter.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 39-01-08-2018 Kategorier: , , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Terreno Bianco di Stella 2018 er en lækker, økologisk, toscanske hvidvin, lavet på Malvasia og Trebbiano . Vinen er opkaldt efter en af de fire hunde som familien Ruhne har på Terreno. Grunden til netop denne navngivning, er at familien Ruhne ønsker at give deres vine ligeså meget kærlighed som de gør til menneskets bedste ven. Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne. Vinen lagres i 6 måneder på cementtank. Dernæst hældes den på flasker.

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Terreno er en historie om en svensk familie, der i 1988 udlever sin drøm om at blive ejer af en vingård. Valget falder på den smukke vingård, Terreno, beliggende i hjertet af Chianti Classico. Familien har stor respekt for vingårdens historie og traditionerne for vinmageri i Chainti, men de bringer også innovative nye tanker til vinfremstillingen, dette mix af tradition og innovativitet, giver helt unikke og smukke vine. Fokusset er langt fra alene på vinmageriet, men isærdeleshed også markarbejdet. Omdrejningspunktet er et ønske om økologisk landbrug, således det bedste druemateriale opnås. Terreno råder over 150 hektar, men producerer kun beskeden 100.000 flasker årligt, hvilket man påtænker at fastholde, så fokusset konstant er på kvalitet og ikke kvantitet.

Terreno fremstiller naturligvis de tradtionelle Chianti vine, men har også gennem årene udviklet deres egen supertoscaner. Derudover produceres der hvidvin, både på traditionelle druesorter, men også med fransk inspiration, samt rosévin. Naturligvis produceres der også den traditionsrige dessertvin for område, vin santo.

Terreno
Via Citille, 4
50022 Greve in Chianti FI
https://terreno.se

Yderligere information

Land

Italien

Område

Chianti

Drue(r)

Malvasia, Trebbiano

Producent

Terreno

Vintype

Hvidvin

Årgang

2018

Landbrug

Økologisk

Alkohol

12,50%