Etienne Sandrin

Etienne Sandrin er et ganske lille og beskeden Champagne domaine beliggende i Celles-Sur-Ource i hjertet af Aube (den sydligste del af Champagne, Côtes des bar). Huset er drevet af ægteparret Etienne og Anne. Etienne overtog domainet i 2006 efter sine forældre og bedsteforældre, der ligesom de tidligere generationer solgte druerne til det lokale champagne kooperativ. Da Etienne overtog huset og de tilhørende parceller var der med det samme et klart ønske om at omlægge det hele til økologisk ligesom arbejdet foregår ud fra biodynamiske principper De blev DEMTER certificeret i 2018.

Celles-Sur-Ource er et magisk sted for dyrkning af Pinot Noir samt et mindre antal af Pinot Blanc vinstokke. De fleste af os er nok bekendt med Champange lavet på Pinot Noir, Pinot Meunier eller Chardonnay, men faktisk er der en række af andre druer der både lovligt og traditionelt anvendes i Champagne. Etienne Sandrin har størstedelen af deres parceller beplantet med Pinot Noir, men har også lidt Pinot Blanc, hvilket netop udgøre blended i deres Champagne ‘A Travers Celles’.

Etienne besluttede sig for at stoppe med at sælge druerne til det lokale kooperativ og i stedet begynde at lave og flaske sin helt egen domaine champagne, under navnet Etienne Sandrin. Produktionen er ganske beskeden, hvorfor volumen er begrænset. Der er tale om et helt igennem familieejet domaine, med det eneste formål at gøre det de elsker, nemlig at dyrke og lave Champagne. Både markarbejdet og arbejdet i kælderen foregår ud fra en naturligtankegang. Ønsket er at lade det gode økologiske druemateriale og terroiret, hvorpå druestokkene vokser, skinne igennem når Champagnen duftes og smages. De ønsker at skabe en vin uden “makeup”. For Etienne og Anne betyder biodynamik at have et bondesyn der er fyldt med  tålmodighed, kærlighed og  respekt for mennesker og naturen.

 

Etienne Sandrin

Viser alle 7 resultater